Meditatie

Opladen en verhelderen

In onze herberg is volop ruimte voor meditatie. Meditatie brengt rust in je hoofd en vergroot het bewustzijn van je lichaam en binnenwereld. Regelmatig je meditatieve stand opzoeken kan je leven verrijken. Meditatie is een stand van zijn die je kunt bereiken door regelmatig oefeningen te doen. Wij begeleiden bij korte en lange, actieve en passieve meditaties.

Tijdens een meditatie train je om met aandacht in het hier en nu te zijn. De zintuigen worden geactiveerd en het hoofd wordt stiller. Daardoor ontstaat ruimte voor balans, bewustwording en bezieling. Door regelmatig te mediteren laad je weer op en word je geest helder.

Ervaar meditatie

Osho Kundalini Meditation

Mediteren kan op veel manieren! Van zittend bewust ademhalen, aandachtig lopen tot energiek bewegen en dansen. In stilte of begeleid met muziek of onze stem. Wij bieden je volop plek en gelegenheid om te mediteren en putten uit ervaring met Mindfulness, actieve Osho meditaties (zoals Kundalini en Mahamudra Meditatie), Qigong en hart-adem meditaties uit de tantra traditie. Ervaar dat in een groep mediteren laagdrempelig is en voor gevorderden verdiepend.

Je kunt meedoen aan de maandelijkse Stiltemeditaties ‘Stadsverlichting’, aan meditaties alleen met vrouwen of alleen met mannen, aan de training Mindfulness of onze meditatie bijeenkomsten. Kijk in de agenda!

Op onze Facebook pagina (nog ‘under construction’) kun je filmpjes vinden waarin we kort ingaan op onze kijk op en ervaring met meditatie.

Stadsverlichting- stiltemeditatie

Stadsverlichting

Iedere 2e zondagavond van de maand komt een groep van 5 tot 10 enthousiastelingen samen om een uur in (grotendeels) stilte te mediteren. Van 20.00 – 21.00 uur verlichten we Woerden! Meer licht en hart, minder zwaarte. Zie ook de landelijke site: Stadsverlichting. Kost alleen aandacht, geen geld. Dit doen we al vanaf 2012!

Agenda

Agenda

© 2020 . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.