Meditatie

Meditatie brengt rust in je hoofd en vergroot het bewustzijn van lichaam en binnenwereld. Wij organiseren korte, lange, actieve en passieve meditaties. Van bewust ademhalen, aandachtig lopen tot energiek bewegen en dansen. In stilte of begeleid met muziek of onze stem. Door (regelmatige) meditatie worden de zintuigen geactiveerd en wordt het hoofd stiller.

Er is zoveel inspiratie, we bieden daar graag ruimte voor bij Anatha. Kijk gerust in onze agenda of maak een afspraak.

Actieve meditatie

Anatha Balans & Bezieling kundalini

Mediteren kent vele vormen, meer verstild en actief. Zo zijn er mooie actieve Osho meditaties zoals de Kundalini, Heart en Mahamudra. Deze effectieve, lichaamsgerichte meditaties van een uur nodigen uit om stress en gedoe los te laten met ruimte voor nieuwe (levens) energie. De meditaties worden door ons toegelicht en (licht) begeleid.

Stilte meditatie

Verstilde vormen van meditatie kunnen helend werken. We laten je graag ervaren hoe dat werkt en hoe je dat thuis kunt doen. Van medio 2012 tot en met 2023 hebben we elke tweede zondagavond van een stiltemeditatie georganiseerd (Stadsverlichting). Om stilte in ons zelf te ervaren door samen te mediteren. Momenteel hebben we deze groep-stiltemeditaties op pauze gezet. Houdt onze agenda in de gaten.

Meditatie op maat

Wij bieden individuele Mindfulness trajecten aan (zeven sessies). Kijk op tabladen training en prijzen voor meer informatie. Onder Mindfulness vind je meer achtergronden over onze benadering van Mindfulness meditatie.

Mannen op Vlieland

Rienk gaat twee keer per jaar met een groep mannen een dag naar Vlieland. Een heerlijke dag uitzoomen! Voor mannen die het mooi vinden om zich over te geven aan de elementen, je zintuigen en te mediteren in de natuur. Een effectieve manier om de stress en gedoe achter je te laten en jezelf op te laden. Eerstvolgende reis moet nog worden gepland, mogelijk dit najaar. Meer info & aanmelden.

Agenda

29 oktober, 2023
Marieke Leentvaar en Rienk Schaafsma,
Woerden
23 september, 2023
Lia Broer,
Anatha, Woerden
4 november, 2023
Lia Broer,
Anatha, Woerden