Meditatie

Meditatie brengt rust in je hoofd en vergroot het bewustzijn van lichaam en binnenwereld. Wij organiseren korte, lange, actieve en passieve meditaties. Van bewust ademhalen, aandachtig lopen tot energiek bewegen en dansen. In stilte of begeleid met muziek of onze stem. Door (regelmatige) meditatie worden de zintuigen geactiveerd en wordt het hoofd stiller.

Er is zoveel inspiratie, we bieden daar graag ruimte voor bij Anatha. Kijk gerust in onze agenda of maak een afspraak.

Actieve meditatie

Anatha Balans & Bezieling kundalini

Mediteren kent vele vormen, meer verstild en actief. Zo zijn er mooie actieve Osho meditaties zoals de Kundalini, Heart en Mahamudra. Deze effectieve, lichaamsgerichte meditaties van een uur nodigen uit om stress en gedoe los te laten met ruimte voor nieuwe (levens) energie. De meditaties worden door ons toegelicht en (licht) begeleid. 

Stilte meditatie

Verstilde vormen van meditatie kunnen helend werken. We laten je graag ervaren hoe dat werkt en hoe je dat thuis kunt doen. Vanaf 2012 komen we (bijna) elke tweede zondagavond samen in een stiltemeditatie (Stadsverlichting). Om stilte in ons zelf te ervaren door samen te mediteren. Houdt onze agenda in de gaten.

Meditatie op maat

Wij bieden individuele Mindfulness trajecten aan (zeven sessies). Kijk op tabladen training en prijzen voor meer informatie. Onder Mindfulness vind je meer achtergronden over onze benadering van Mindfulness meditatie.

Mannen op Vlieland

Rienk gaat twee keer per jaar met een groep mannen een dag naar Vlieland. Een heerlijke dag uitzoomen! Voor mannen die het mooi vinden om zich over te geven aan de elementen, je zintuigen en te mediteren in de natuur. Een effectieve manier om de stress en gedoe achter je te laten en jezelf op te laden. Eerstvolgende reis moet nog worden gepland, mogelijk dit najaar. Meer info & aanmelden.

Agenda

18 mei, 2024
Lia Broer,
Anatha, Woerden
31 mei, 2024
Mary van de Panne,
Woerden
9 juni, 2024
Rienk en Marieke ,
Anatha, Woerden