Meditatie

Meditatie brengt rust in je hoofd en vergroot het bewustzijn van lichaam en binnenwereld. Wij organiseren korte, lange, actieve en passieve meditaties. Van bewust ademhalen, aandachtig lopen tot energiek bewegen en dansen. In stilte of begeleid met muziek of onze stem. Door (regelmatige) meditatie worden de zintuigen geactiveerd en wordt het hoofd stiller.

Er is zoveel inspiratie, we bieden daar graag ruimte voor bij Anatha. Kijk gerust in onze agenda.

Anatha Balans & Bezieling kundalini

Iedere paar weken organiseren we op de maandagavond actieve Osho meditaties zoals de klassiekers Kundalini, Heart en Mahamudra. Deze effectieve, lichaamsgerichte meditaties van een uur nodigen uit om stress en gedoe los te laten met ruimte voor nieuwe (levens) energie. Iedereen is welkom! De meditaties worden door ons toegelicht en (licht) begeleid. De data staan in onze agenda en je kunt je per avond vooraf aanmelden.

Stilte meditatie

Iedere tweede zondagavond van de maand organiseren wij een laagdrempelige stiltemeditatie, in de geest van het landelijke initiatief ‘Stadsverlichting’. Dit doen we al vanaf 2012 elke maand, in wisselende samenstelling. De intentie is om in stilte in ons zelf en Woerden ruimte te maken voor licht en liefde. Ervaar de kracht van mediteren in een groep. Van harte welkom om mee te doen! Ook als je nog niet veel ervaring met meditatie hebt. Kijk hier voor de data. Graag vooraf aanmelden!

Vrouwen en de seizoenen

In een reeks van vier workshops duikt Marieke met een groepje vrouwen in vier thema’s op momenten dat de seizoenen gaan wisselen. In deze reeks staan we stil bij waar je nu staat als vrouw. De avond is een mix van (geleide of actieve) meditaties, oefeningen, uitwisseling en bewegen/dans. We delen verhalen met elkaar en zetten intenties neer voor het nieuwe seizoen. Een fijne avond om je weer op te laden! Kijk hier voor de data en aanmelden.

Mannen op Vlieland

Rienk gaat twee keer per jaar met een groep mannen een dag naar Vlieland. Een heerlijke dag uitzoomen! Voor mannen die het mooi vinden om zich over te geven aan de elementen, je zintuigen en te mediteren in de natuur. Een effectieve manier om de stress en gedoe achter je te laten en jezelf op te laden. Eerstvolgende reis moet nog worden gepland, mogelijk dit najaar. Meer info & aanmelden.

Naast groepstrainingen Intuïtieve ontwikkeling en Mindfulness meditatie bieden wij vanaf 2022 ook individuele Mindfulness trajecten aan (zeven sessies). Kijk op tabladen training en prijzen voor meer informatie. Onder Mindfulness vind je meer achtergronden over onze benadering van Mindfulness meditatie.

Agenda

15 maart, 2023
Rienk Schaafsma en Marieke Leentvaar,
Woerden
20 maart, 2023
Rienk Schaafsma,
Anatha, Woerden
9 april, 2023
Marieke Leentvaar en Rienk Schaafsma,
Anatha, Woerden