Meditatie

Meditatie brengt rust in je hoofd en vergroot het bewustzijn van lichaam en binnenwereld. Wij organiseren korte, lange, actieve en passieve meditaties. Van bewust ademhalen, aandachtig lopen tot energiek bewegen en dansen. In stilte of begeleid met muziek of onze stem. Door (regelmatige) meditatie worden de zintuigen geactiveerd en wordt het hoofd stiller.

Je kunt meedoen aan onze maandelijkse stiltemeditaties ‘Stadsverlichting Woerden’, aan meditaties voor alleen vrouwen of alleen met mannen, een losse meditatie bijeenkomst of workshop en aan onze trainingen Mindfulness en intuïtieve ontwikkeling. Kijk gerust in onze agenda!

Meditatie bijeenkomsten

Sinds 2020 organiseren we actieve Osho meditaties zoals de klassiekers Kundalini en Mahamudra. Deze effectieve, lichaamsgerichte meditaties van een uur nodigen uit om stress en gedoe los te laten met ruimte voor nieuwe (levens) energie. De meditaties vinden plaats op vrijdagavonden en worden door Rienk (Deva Shantam) toegelicht en begeleid.

Vrouwenfort – volle maan: een avond samen met andere vrouwen. Verstild en in eenvoud samen zijn als vrouwen is helend. Ingrediënten van de vrouwenfort-avonden zijn meditatie, mantra-zingen, wijsheid, ervaringen en verhalen delen, dansen. Marieke gebruikt inspiratie uit het ritme van de natuur (maancycli, seizoenen).

Mannen op Vlieland: Rienk gaat 2 keer per jaar met een groep mannen een dag naar Vlieland. Een heerlijke dag uitzoomen! Voor mannen die het mooi vinden om zich over te geven aan de elementen, je zintuigen en te mediteren in de natuur. Een effectieve manier om de stress en gedoe achter je te laten en jezelf op te laden. De eerstvolgende is op zaterdag 19 september 2020.

Kijk voor diverse andere losse meditatiebijeenkomsten en workshops van een avond (klankschalen, levensenergie, hartmeditatie) in onze agenda.

Mindfulness & intuïtieve ontwikkeling

Mindfulness is een praktische vorm van meditatie en is gericht op aandachtig gewaar zijn. Wij begeleiden kleine groepen (5-8 deelnemers). Voor iedereen die (eerste) stappen wil zetten op weg naar bewuster leven met meer balans en bezieling. Goed voor beginners én gevorderden.  

In de training Mindfulness Basis oefen je in 8 avonden met praktische handvatten om balans te (her)vinden in het dagelijkse leven en werk. Meer aandachtig waarnemen, minder oordelen, meer in het nu. We werken met diverse oefeningen zoals (geleide)meditatie, bewust ademen, activeren van zintuigen, bewegen en het delen van ervaringen.

In de verdiepende training staan tijdens 8 avonden en een individuele sessie de 7 chakra’s en de elementen aarde-water-vuur-lucht centraal. Je maakt bewust ruimte voor je eigen levensenergie. Voor als je al de basis Mindfulness bij ons hebt gedaan of een vergelijkbare training elders en je je intuïtieve vaardigheden wil vergroten.

Healing: vergroot je helende vaardigheden! In het najaar van 2020 gaat Rienk een training geven als vervolg op onze eerdere Mindfulness trainingen. Met inzichten & oefeningen uit intuïtieve ontwikkeling en tantra-hart meditatie. Heb je interesse, laat het mij weten! Data volgen nog.

Bij interesse voor de Mindfulness basis, Mindfulness verdieping of training op maat / in company, graag even een bericht.

Agenda

Agenda

© 2020 . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.