Mindfulness

In onze herberg laten we je graag kennismaken met Mindfulness

Mindfulness is een praktische vorm van meditatie en is gericht op aandachtig gewaar zijn. De Mindfulness meditatie oefeningen worden al eeuwenlang gedaan door Zen-Boeddhistische monniken en worden in het Westen steeds bekender. Wij begeleiden in kleine groepen (5-8 deelnemers) en op individuele basis. Voor iedereen die (eerste) stappen wil zetten op weg naar bewuster leven met meer balans en bezieling. Goed voor beginners én gevorderden.

Mocht je meer verdieping zoeken in meditatie en je intuïtieve vaardigheden verder willen vergroten, bieden wij de verdiepende vervolgtraining aan. Mindfulness is voor ons geen therapie maar kan wel therapeutisch werken.

Mindfulness als basis

Mindfulness leert je met aandacht, meer meditatief te waarnemen door te oefenen, ontdekken en te delen. Het is een laagdrempelige manier om te beginnen met meditatie. Je gaat aandachtig waarnemen, zonder oordeel, met een open hart aanwezig zijn in het nu. Mindfulness is dan ook een belangrijk onderdeel van onze trainingen voor intuïtieve ontwikkeling. In onze trainingen oefen je met praktische handvatten om balans te (her)vinden in dagelijkse leven en werk. Er hoeft geen specifieke aanleiding voor het volgen van onze training te zijn, al kan het zijn dat je te maken hebt met overspannenheid of overprikkeldheid. We werken met diverse oefeningen zoals (geleide)meditatie, bewust ademen, activeren van je zintuigen, bewegen en het delen van ervaringen. Het is aan te bevelen om naast de training mee te doen aan onze maandelijkse stiltemeditatie.

Agenda

Agenda

© 2022 . Powered by WordPress. Theme by Viva Themes.